Office 365 en Enterprise Mobility & Security voor NEN 7510 compliance

28 maart 2017

In Nederland wordt vandaag de dag de NEN 7510 gebruikt als norm voor informatiebeveiliging. Om de gevoelige informatie uit de zorg goed te beveiligen staan in deze normering een aantal handvatten, doelstellingen en mogelijkheden. NEN 7510 kan worden gebruikt als leidraad voor de inrichting van een veilig informatiebeveiligingsbeleid en gaat uit van een goed risico-assessment, waarop vervolgens de juiste maatregelen getroffen kunnen worden.

Voldoen aan wet- en regelgeving

Niet alleen kan de NEN 7510 gebruikt worden als handvat voor het inrichten van het informatiebeveiligingsbeleid, ook kan het helpen bij het voldoen aan allerlei wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Zo kan worden voorkomen dat gevoelige patiënt-informatie op straat komt te liggen.

Office 365 en Enterprise Mobility & Security ter ondersteuning van NEN 75010

Vanuit Microsoft zijn twee onderzoeken gedaan naar de potentiele waarde van Office 365 en Enterprise Mobility & Security bij de invulling van de NEN 7510 normering. Hieruit bleek dat – indien Office 365 en Enterprise Mobility & Security op de juiste manier zijn ingericht – goed kan bijdragen aan NEN 7510 compliance. Lees in deze whitepaper meer over deze onderzoeken en ontdek hoe Office 365 en Enterprise Mobility & Security uw zorgorganisatie kunnen ondersteunen bij de invulling van de NEN 7510 normering.