Webinar gemist – De moderne zorgwerkplek: balans tussen veiligheid en productiviteit

12 april 2017

Een succesvolle digitale transformatie kan alleen plaatsvinden als zorgmedewerkers in staat gesteld worden productief te zijn met de geboden digitale gereedschappen. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat de veiligheid van bedrijfsinformatie en patienteninformatie geborgd blijft. Aangezien op de werkplek het primaire proces plaatsvindt kan een Moderne zorgwerkplek de balans bieden tussen veiligheid en productiviteit.

In de zorg is een duidelijke transitie naar flexibiliteit te zien, net als in andere sectoren. Werknemers hoeven niet meer van 9 tot 5 op de werkvloer te zijn om productief te kunnen zijn. Steeds vaker worden bepaalde taken op locatie of thuis verricht. Zorgmedewerkers zijn in toenemende mate online en willen steeds meer hun eigen werk en privéleven op hun eigen manier kunnen inrichten, sneller en efficiënter kunnen werken anytime, anywhere. Vergaderen kan bijvoorbeeld ook op afstand, vinden deze groep medewerkers, als het maar goed is geregeld.

Het digitaliseren en mobiel maken van de werkomgeving zijn bepalend in het proces om die logistieke uitdaging het hoofd te bieden. Dat geldt voor de zorg in het algemeen, maar ook specifiek voor bij elkaar zitten om zaken te bespreken.

Als lean zorgorganisatie kun je je niet meer veroorloven dat deze medewerker na zijn ronde nog eens 2 uur achter zijn computer de registratie doet. Dit soort werkzaamheden kunnen efficiënter. Een flexibel IT-landschap ontzorgt en bespaart tijd zodat medewerkers uiteindelijk zoveel mogelijk tijd aan de zorg zelf kunnen besteden.

Wat komt aan bod?

Thema’s die besproken worden in dit webinar:
– Het nieuwe denken binnen (zorg)IT
– Modern vergaderen (o.a. beeld)bellen (skype for business))
– Bevorderen van kennisdeling (teams, social intranet)
– Veiligheid en privacy

Kijk dit webinar nu terug door onderstaand formulier in te vullen: