Webinar gemist – Dataveiligheid en privacy in de zorg, hoe doe je dat?

Webinar gemist – Dataveiligheid en privacy in de zorg, hoe doe je dat?

28 juni 2017

Binnen de zorg werken we met informatie die goed beveiligd moet zijn. Patiënt- en cliëntinformatie wil je als zorginstelling absoluut veilig houden. Samenwerking met ketenpartners vraagt om extra aandacht voor privacy. Tel daarbij op dat in mei 2018 de nieuwe Algemene Verordening Gegevensverwerking – als afgeleide van de Europese GDPR – van kracht wordt en privacy schreeuwt om extra aandacht. Wat tegelijk aandacht vraagt is veiligheid, denk even terug aan het WannaCry Ransomeware debacle. Engelse ziekenhuizen waren op grote schaal slachtoffer, u nog niet. Hoe houdt u dat zo? Kom erachter door dit webinar over Dataveiligheid en Privacy in de Zorg te volgen.

Slim Datacenter voor de Zorg

Slim Datacenter voor de Zorg

24 mei 2017

Met steeds krappere budgetten, de noodzaak om de kwaliteit van de zorg hoog te houden en nieuwe, steeds strengere wet- en regelgeving is het hebben en onderhouden van een eigen datacenter een zorgenkind. De veiligheid en beschikbaarheid van data en processen zijn essentieel, terwijl tegelijk veel vraag is naar het ontsluiten van diezelfde data voor ambulante zorgmedewerkers en ketenpartners. Hoe ga je dat allemaal regelen? Heb je nog tijd, ruimte en budget voor innovatie? Hoe houd je inzicht, overzicht en controle? In deze whitepaper geven wij een overzicht van de vijf grootste knelpunten die samenhangen met een datacenter en tips om met slimme keuzes die knelpunten weg te nemen.

Digitale Werkplek in de Zorg

Digitale Werkplek in de Zorg

22 mei 2017

In deze whitepaper geven wij je praktische informatie en voorbeelden hoe de digitale werkplek voor de zorg helpt om te zorgen voor de zorg: helpt om kosten te verlagen, ziekteverzuim terug te dringen en de hoge kwaliteit van de zorg te borgen. Elke instelling heeft zo haar eigen wensen en eisen voor die digitale werkplek.

Webinar gemist – IT uitbesteding in de Zorg

Webinar gemist – IT uitbesteding in de Zorg

10 mei 2017

Modernisering, flexibiliteit en connectiviteit van de IT-infrastructuur van zorginstanties wordt steeds belangrijker. Tegelijkertijd wordt IT steeds minder als een kernactiviteit gezien. Uitbesteding van infrastructuur naar een NEN-7510 gecertificeerde cloudomgeving is daarbij steeds vaker een passende oplossing. Maar hoe ziet een risicoloze migratie eruit? En aan welke wensen en eisen moet de cloud-omgeving voldoen?

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

3 mei 2017

Het lijkt vreemd om te beginnen met wat geen cliëntportaal is, maar dat is wel nodig. Vraag 10 zorgorganisaties en IT-dienstverleners wat de term betekent en er komen meerdere interpretaties, al dan niet juist. Dit maakt het voor cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties en ketenpartners vaak niet gemakkelijk om door de bomen het bos te zien.
Download deze paper om een succes te maken voor jouw cliëntportaal.

Webinar gemist – Digitale transformatie in de Zorg

Webinar gemist – Digitale transformatie in de Zorg

3 mei 2017

De zorg moet komende jaren verder transformeren om de kwaliteit van de zorg en de daarmee gepaarde kosten in balans te houden. Daarnaast zijn door de digitale mogelijkheden van nu nieuwe zorgvormen mogelijk. Digitale transformatie is dan ook een actueel thema binnen de zorg. Maar zorgorganisaties hebben moeite om hun dienstverlening aan te passen aan digitale ontwikkelingen en bijbehorende vaardigheden en verwachtingen. In dit webinar besteden we daarom aandacht aan de verschillende aspecten van digitale transformatie.

Webinar gemist – De moderne zorgwerkplek: balans tussen veiligheid en productiviteit

Webinar gemist – De moderne zorgwerkplek: balans tussen veiligheid en productiviteit

12 april 2017

Een succesvolle digitale transformatie kan alleen plaatsvinden als zorgmedewerkers in staat gesteld worden productief te zijn met de geboden digitale gereedschappen. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat de veiligheid van bedrijfsinformatie en patienteninformatie geborgd blijft. Aangezien op de werkplek het primaire proces plaatsvindt kan een Moderne zorgwerkplek de balans bieden tussen veiligheid en productiviteit. In […]

De virtuele zorg: Virtual, augmented en mixed reality

De virtuele zorg: Virtual, augmented en mixed reality

5 april 2017

Bezuinigingen, vergrijzing, toenemende regeldruk en personeelstekorten stellen de zorg voor grote uitdagingen. In mobiele, digitale wereld moeten steeds complexere behandelplannen worden ondersteund. Vanwege tijdsdruk moeten zorgmedewerkers slimmer en sneller werken. Virtuele technologieën blijken nu en zeker in de toekomst het antwoord op deze vragen. Zorg plukt nu al vruchten van virtual reality Met virtual reality […]

Office 365 en Enterprise Mobility & Security voor NEN 7510 compliance

Office 365 en Enterprise Mobility & Security voor NEN 7510 compliance

28 maart 2017

In Nederland wordt vandaag de dag de NEN 7510 gebruikt als norm voor informatiebeveiliging. Om de gevoelige informatie uit de zorg goed te beveiligen staan in deze normering een aantal handvatten, doelstellingen en mogelijkheden. NEN 7510 kan worden gebruikt als leidraad voor de inrichting van een veilig informatiebeveiligingsbeleid en gaat uit van een goed risico-assessment, […]